Uitdagend product produceren in Oost-Azië

Enkele jaren geleden ging EWD-Compass het avontuur aan met een grootverbruiker van uitdagende stalen producten binnen de Europese markt. Want hoewel we onze hand niet omdraaien voor productie van een simpel product in China en Vietnam, kwamen bij deze producten zeer specifieke wensen en eisen om de hoek kijken. Mooi! We hadden bij deze klant te maken met een échte challenge!

De klant in kwestie ging op zoek naar een ervaren partij met connecties in Oost-Azië. Na wat rondvragen, onderzoeken en bespreken, kwam ze uiteindelijk bij EWD-Compass terecht. En daar zijn we maar wat blij om. Want sinds 2019 mogen we deze klant ondersteunen op het gebied van sourcing, kwaliteitscontroles, onderhandelingen, productontwikkelingen en uiteindelijk transport in op maat gemaakte huisstijl kratten.


Technisch ingewikkeld
In hoeverre het hier om een ingewikkeld product ging? De conisch gelaste buisdelen met opzetstukken en verleng-delen moesten zelfs na galvanisatie naadloos in elkaar overvloeien, waarbij passing, sterkte en een mooie finish moesten leiden tot een kloppend eindproduct. Niet bepaald appeltje-eitje dus. De functie van dit product staat of valt met de juiste productie methoden. Kennis en ervaring

Gelukkig hebben we bij EWD-Compass de kennis en ervaring in huis om kwalitatieve productie, óók voor dit soort uitdagende producten te garanderen. Bovendien zijn we lokaal aanwezig, waardoor we goed op de hoogte zijn van de culturele verhoudingen en dus snel schakelen met de ondernemers ter plekke. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat we in zowel China als Vietnam diverse suppliers wisten te sourcen voor onze klant. Deze groep van suppliers zorgde er, ieder met een eigen expertise en door middel van kennisdeling, voor dat we na enkele test fases uitkwamen op een degelijk en duurzaam eindproduct.

Communicatie als grootste goed

Binnen EWD-Compass zien we communicatie als een van de keypoints die alle zaken met elkaar verbinden. Vakkundige en zorgvuldige communicatie zorgt voor de vertaalslag van wens en eis naar productie die klopt. Bovendien zijn we continu op zoek naar nieuwe kansen, zodat we van toegevoegde waarde kunnen zijn en steeds weer wat efficiënter en economischer kunnen produceren. Uiteraard zijn we er ook om, wanneer iets toch niet loopt zoals gepland, in te springen en bij de sturen. 

We werken met veel plezier samen met klanten die samen een nieuwe product categorie aan willen boren en dus het avontuur aan willen gaan. In het diepe springen, nieuwe routes ontdekken en nieuwe paden bewandelen, doen we het aller-, allerliefst.

Stel uw vraag