Import blowmoulding / blaasvormen producten

ewdcompass_blowmoulding

Toen een groot distributeur van blaasvorm artikelen ons benaderde om een oplossing te vinden voor een reeds bestaand product, waren wij direct enthousiast. Dit is het soort uitdagingen waar wij van houden. Het probleem: In bepaalde zuurgraden scoorde het stalen product niet langer voldoende op duurzaamheid. En dus zochten we samen naar een optie die vriendelijker was voor het milieu en daarnaast positiever uitpakt voor het dagelijks gebruik.

We startten met ons bewezen sourcing-traject, waarbij onze jarenlange ervaring en kennis goed van pas kwamen. Vervolgens gingen we over tot fabrieksaudits. Daarnaast introduceerden we een verbeterd product dat ook nog eens via een efficiënter productieproces werd geproduceerd.

Nét een puzzel

Het mooie van een sourcing traject is dat de uitkomst altijd een verrassing blijft. Wij zien sourcing als puzzelen. Pas als alle stukjes aanwezig én zich op de juiste plek bevinden, dan is het traject voor ons compleet. Soms zijn de juiste stukjes dichterbij dan je denkt. Zo ook in dit geval. Want nadat we in zowel China als Vietnam al diverse producenten gevonden hadden, bleek een van onze polymeren experts binnen het EWD-Compass team persoonlijk een Vietnamese blowmoulding expert te kennen. En dit was precies het contact dat we nodig hadden. Doormiddel van blaasvormen kon het stalen product in kwestie vervangen worden door een duurzamer én goedkoper product. Een typische win-win dus.

“Doormiddel van blowmoulding kon het stalen product vervangen worden door een duurzamer én goedkoper product! “

Personalisering

Naast het sourcen zelf, was product personalisatie ook een van de wensen van de klant. Ook hier hebben we de klant bij geholpen. De producten zijn stuk voor stuk voorzien van branding die ondanks het intensieve dagelijkse gebruik en onderhoud van de producten goed zichtbaar bleef.

Kwaliteitsborging

Tot slot zorgen we ervoor dat kwaliteitsborging ook werd doorgevoerd door alle artikelen te voorzien van batch nummers en productiestempels. Zo houden we de producties en batches goed uit elkaar. Altijd handig wanneer de klant ergens een fout detecteert of juist extreem tevreden is over een bepaalde batch.

ewdcompass_40hqcontrol

Whitepaper: Importeren vanuit China en Vietnam

Download GRATIS whitepaper

Whitepaper: Importeren vanuit China en Vietnam

Nieuw, beter, voordeliger

Kortom: we hebben een nieuwe én voordeligere manier van produceren weten te vinden voor een van onze klanten, waarbij we de kwaliteit van het product wisten te verbeteren én waarborgen. Standaard verifiëren we dat met onze nauwkeurige kwaliteitscontroles.

Gerelateerde artikelen
Alle artikelen
EWD-map-netherlands
EWD-Compass B.V. Everdenberg 7
4902 TT Oosterhout
Nederland
EWD-map-china
EWD-Compass China Room 12B03
Shangdong International Building 1
No. 1926 Canghai Road
315041 Ningbo, China
EWD-map-vietnam
EWD-Compass Vietnam No SAV8-0906 block 8
The Sun Avenue apt bld
28 Mai Chi Tho, An Phu Ward,
Thu Duc City, Ho Chi Minh City.