Uitdagend product produceren in Oost-Azië

ewdcompass_case_uitdagend_product_oost_azie

Enkele jaren geleden ging EWD-Compass het avontuur aan met een grootverbruiker van uitdagende stalen producten binnen de Europese markt. Want hoewel we onze hand niet omdraaien voor een uitdagend product in China en Vietnam, kwamen er zeer specifieke wensen en eisen om de hoek kijken. Mooi! We hadden bij deze klant te maken met een échte uitdaging!

De klant in kwestie ging op zoek naar een ervaren partij met connecties in Oost-Azië. Via referenties kwam ze bij EWD-Compass terecht. En daar zijn we maar wat blij om. Want sinds 2019 mogen we deze klant ondersteunen op het gebied van sourcing, kwaliteitscontroles, onderhandelingen, productontwikkelingen en uiteindelijk transport in op maat gemaakte huisstijl kratten.

Technisch ingewikkeld

In hoeverre het hier om een ingewikkeld product ging? De conisch gelaste buisdelen met opzetstukken en verlengdelen moesten zelfs na galvanisatie naadloos in elkaar overvloeien. Waarbij passing, sterkte en een mooie finish moesten leiden tot een kloppend eindproduct. Niet bepaald appeltje-eitje dus. De functie van dit product staat of valt met de juiste productie methoden.

ewdcompass_transport

GRATIS whitepaper: succesvol importeren uit Vietnam in 5 stappen

Download GRATIS whitepaper

Whitepaper: Importeren vanuit China en Vietnam

Kennis en ervaring

Gelukkig hebben we bij EWD-Compass de kennis en ervaring in huis om kwalitatieve productie. Ook voor een uitdagend product als dit te garanderen. Bovendien zijn we lokaal aanwezig waardoor we goed op de hoogte zijn van de culturele verhoudingen en snel kunnen schakelen met de ondernemers ter plekke. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat we in zowel China als Vietnam diverse suppliers wisten te sourcen. Deze groep van suppliers zorgde er door middel van kennisdeling voor dat we na enkele test fases uitkwamen op een degelijk en duurzaam eindproduct.

Communicatie als grootste goed

Binnen EWD-Compass zien we communicatie als een van de keypoints die alle zaken met elkaar verbinden. Vakkundige en zorgvuldige communicatie zorgt voor de vertaalslag van wens en eis naar productie die klopt. Bovendien zijn we continu op zoek naar nieuwe kansen zodat we van toegevoegde waarde kunnen zijn en steeds weer efficiënter en voordeliger kunnen produceren. Uiteraard zijn we er ook om in te springen en bij de sturen, mocht er iets foutgaan. We werken met veel plezier samen met klanten die samen een nieuwe product categorie aan willen boren en de uitdaging aan willen gaan. In het diepe springen, nieuwe routes ontdekken en nieuwe paden bewandelen, doen we het aller-, allerliefst.

 

Gerelateerde artikelen
Alle artikelen
EWD-map-netherlands
EWD-Compass B.V. Everdenberg 7
4902 TT Oosterhout
Nederland
EWD-map-china
EWD-Compass China Room 12B03
Shangdong International Building 1
No. 1926 Canghai Road
315041 Ningbo, China
EWD-map-vietnam
EWD-Compass Vietnam No SAV8-0906 block 8
The Sun Avenue apt bld
28 Mai Chi Tho, An Phu Ward,
Thu Duc City, Ho Chi Minh City.