Interculturele relaties en oog voor detail

ewdcompass-interculturele-relaties

Begin 2015 klopt een van de grootste spelers binnen de jongveehuisvesting bij EWD-Compass aan. Een bedrijf dat zich bezighoudt met het ontwerpen, distribueren en produceren van hokken voor jong vee. De fabrieken in China en Vietnam helpen hen bij in het produceren van glasvezel producten door middel van oplegging en spuiten.

EWD-Compass ondersteunt deze speler bij het verbeteren van de productieprocessen. Ook kijken we naar het risicomanagement en het versterken van haar concurrentiepositie. Om dit voor elkaar te krijgen ging EWD-Compass op zoek naar een back-up fabrikant voor de productie van jongvee verblijven. We vonden de juiste partij in Vietnam.

Hoe dit sourcen er aantoe ging?

EWD-Compass ging op zoek naar een aantal geschikte partijen. Het gevolg: deze deden allen een aanbod en vervolgens vonden er in samenspraak met de klant een aantal audits plaats. We begrijpen bij EWD-Compass namelijk maar al te goed dat zekerheid van groot belang is. En dus legden we de lat goed hoog. Er werd gekozen voor een fabriek een succesvol sample wist te maken. Deze fabriek werd voorafgaand door de klant zelf bezocht zodat deze met eigen ogen kon zien waar deze terecht kwam.

Relatie management

Ook maakten we gebruik van de communicatieve kwaliteiten van onze lokale medewerkers, zodat we de interculturele relaties op de juiste wijze konden opbouwen. Tot slot introduceerden we de specificaties van de verschillende producten met oog voor detail. Zo wist de back-up fabrikant exact wat er van ze verwacht werd. Op een later moment zijn de productie processen ook nog eens bijgeschaafd.

” Deze fabriek bleek zelfs zó succesvol dat zij inmiddels van positie zijn gewisseld met de originele fabrikant”

Tot in de puntjes

Na een intensieve opstartperiode introduceerden we diverse producten bij de fabriek. De prototypes hiervan werden stuk voor stuk in samenwerking met de betrokken EWD-professionals uitvoerig getest en verbeterd tot een productie waardig resultaat.

Samen met de lokale bevolking

We zorgden ervoor dat alles ter plaatse besproken werd met de lokale Vietnamese fabrikant. Dat wil zeggen: onze EWD-medewerkers spraken met hen in hun eigen taal en zorgen ervoor dat de wensen transparant en duidelijk zijn. Deze persoonlijke en zorgvuldige aanpak hanteren we altijd. Deze interculturele relaties zorgen er namelijk voor dat alle ogen dezelfde kant op wijzen. Het levert zichtbaar betere resultaten op tijdens de productie en de post productie QC-controles. Deze voert EWD altijd uit voordat het transporttraject gaat lopen.

Volwaardig partner

De dagelijkse begeleiding én wekelijkse bezoeken aan de fabriek vanuit ons kantoor in Ho Chi Minh, heeft ervoor gezorgd dat onze klant een volwaardige partner heeft gevonden in deze nieuwe leverancier. Deze fabriek bleek zelfs zó succesvol dat zij inmiddels van positie zijn gewisseld met de originele fabrikant. Na 2 decennia zijn zij overgestapt naar de nieuwe fabriek als primaire leverancier.

Gerelateerde artikelen
Alle artikelen
EWD-map-netherlands
EWD-Compass B.V. Everdenberg 7
4902 TT Oosterhout
Nederland
EWD-map-china
EWD-Compass China Room 12B03
Shangdong International Building 1
No. 1926 Canghai Road
315041 Ningbo, China
EWD-map-vietnam
EWD-Compass Vietnam No SAV8-0906 block 8
The Sun Avenue apt bld
28 Mai Chi Tho, An Phu Ward,
Thu Duc City, Ho Chi Minh City.