Interculturele relaties en oog voor detail

Begin 2015 klopte een van de grootste spelers binnen de jongveehuisvesting bij EWD-Compass aan. Een bedrijf dat zich bezighoudt met het ontwerpen, distribueren en produceren van hokken voor jong vee. De fabrieken in China en Vietnam helpen hen bij het opleggen en spuiten van glasvezel.

EWD-Compass ondersteunt deze speler bij het verbeteren van de productieprocessen, risicomanagement, het versterken van haar concurrentiepositie en het veiligstellen van de productiestroom. Om dit voor elkaar te krijgen, sourcete EWD-Compass een back-up fabrikant voor de productie van jongvee verblijven. We vonden de juiste partij in Vietnam.

Hoe dit sourcen er aantoe ging?

EWD-Compass ging op zoek naar een aantal geschikte partijen. Deze deden allen een aanbod en vervolgens vonden er in samenspraak met de klant een aantal audits plaats. We begrijpen bij EWD-Compass namelijk maar al te goed dat zekerheid met betrekking tot verantwoorde productie volgens de juiste maatstaven van groot belang is. En dus legden we de lat goed hoog. Er werd gekozen voor een fabriek een succesvol monster wist te fabriceren. Deze fabriek werd voorafgaand aan het sluiten van de deal door de klant zelf bezocht, zodat deze met eigen ogen kon zien waar deze terecht kwam.Relatie management

Daarnaast maakten we gebruik van de communicatieve kwaliteiten van onze lokale medewerkers, zodat we de relaties op de juiste wijze konden opbouwen. Tot slot introduceerden we de specificaties van de verschillende producten met oog voor detail, zodat de back-up fabrikant exact wist wat te doen. Op een later moment zijn de productieprocessen ook nog eens bijgeschaafd." Deze fabriek bleek zelfs zó succesvol dat zij inmiddels van positie zijn gewisseld met de originele fabrikant"

Tot in de puntjes
Na een intensieve opstartperiode introduceerden we diverse producten bij de fabriek. De prototypes hiervan werden stuk voor stuk, door middel van goede kennis vanuit de klant zelf, in samenwerking met de betrokken EWD-professionals uitvoerig getest en gefinetuned tot een productie-waardig resultaat.

Samen met de lokale bevolking

We zorgden ervoor dat alles ter plaatse gecommuniceerd werd met de lokale Vietnamese fabrikant. Dat wil zeggen: onze EWD-medewerkers spraken met hen in hun eigen taal en zorgen ervoor dat er transparant en duidelijk werd gecommuniceerd. Deze persoonlijke en zorgvuldige aanpak hanteren we altijd. Het levert zichtbaar betere resultaten op tijdens de productie en post productie QC-controles, welke EWD uitvoert voordat het transporttraject gaat lopen.


Volwaardig partner
De dagelijkse begeleiding én wekelijkse bezoeken aan de fabriek vanuit het kantoor in Ho Chi Minh, heeft ervoor gezorgd dat onze klant een volwaardige partner heeft gevonden in deze nieuwe leverancier. Deze fabriek bleek zelfs zó succesvol dat zij inmiddels van positie zijn gewisseld met de originele fabrikant, welke de klant al meer dan 2 decennia bediende.

Stel uw vraag