Op volle snelheid sourcen, óók tijdens Chinees Nieuwjaar

pexels-klaus-167676-scaled

Zoals gewoonlijk startten we met een zoektocht naar geschikte producenten, spraken we met meerdere partijen en keken we waar de beste kansen lagen. Maar wat bijzonder was aan het sourcen voor deze klant: de uiteindelijke producten moesten worden uitgeleverd net na het Chinese nieuwjaar. Want exact dat is het seizoen waarin materieel wordt omgewisseld. Dit was een uitdaging! Al bleek het ook een kans…

40”HQ containers voor een mooie prijs

Met behulp van onze huidige kennis en ervaring op het gebied van productiemethodes én de juiste kennis met betrekking tot de Chinese cultuur wisten we in China, via onze bestaande partners, diverse goede aanbiedingen te verzamelen. De productie en het leveren van tientallen 40”HQ containers kon vrijwel gelijk worden ingezet. Alles op tijd. En hoewel het Chinese Nieuwjaar zeker voor problemen zorgde (die er gelukkig zijn om op te lossen), hebben we er onder andere door middel van een goede samenwerking met onze vervoerder voor gezorgd dat alle producten tijdens het high peak season netjes en tijdig uitgeleverd werden. Lees meer over transport naar China met EWD.

Altijd verder kijken

Los van de Chinese aanbiedingen zijn we overigens ook sourcing-trajecten in Vietnam gestart. Vanuit Vietnam geldt namelijk een gunstigere importregulatie binnen dit productsegment. We konden vanuit Vietnam dezelfde producten dus op een lager importtarief leveren en importeren. Heel gunstig voor een eventuele vervolgopdracht! We denken bij EWD-Compass graag vooruit en altijd met je mee. Dat zorgt voor kansen. En laten we daar nou dol op zijn.

“EWD-Compass sterkt zich door te anticiperen, wij leveren een tekening met specificaties en zij doen de rest.”

Bekijk alles over invoerrechten vanuit China.

Gerelateerde artikelen
Alle artikelen
EWD-map-netherlands
EWD-Compass B.V. Everdenberg 7
4902 TT Oosterhout
Nederland
EWD-map-china
EWD-Compass China Room 12B03
Shangdong International Building 1
No. 1926 Canghai Road
315041 Ningbo, China
EWD-map-vietnam
EWD-Compass Vietnam No SAV8-0906 block 8
The Sun Avenue apt bld
28 Mai Chi Tho, An Phu Ward,
Thu Duc City, Ho Chi Minh City.