Marge optimalisatie, meer kwaliteit en controle

ewdcompass_marge_optimalisatie_kwaliteitscontrole

Wij werken inmiddels al ruim 10 jaar samen met een indrukwekkende partij uit Nederland, die gemiddeld 1000 ton staal per jaar uit Azië importeert. Dat zijn geen flauwe cijfers! We zijn er dan ook trots dat we samen met deze partij jaar in jaar uit indrukwekkende resultaten mogen boeken. Een tijd terug merkten we op dat deze waardevolle partner diverse kleine producten bij Europese tussenhandelaren inkocht. Op zich een prima optie, maar wij zagen kansen om hun inkoop zowel kwalitatief als financieel een interessante boost te geven…

We hebben het hier over gebruiksonderdelen zoals bevestigingsmateriaal, scharnieren en hang en sluitwerk. Maar ook schroefmateriaal, kabelkanalen en bijvoorbeeld ophangsystemen. Het zijn stuk voor stuk elementen die een groothandelaar zelf vaak uit Azië importeert, gelijk heeft hij. Maar voor onze klanten vinden wij het natuurlijk zonde wanneer zij meer marge betalen dan nodig is en bovendien minder controle hebben dan mogelijk.

Zelfde kwaliteit, lagere prijs

Vanzelfsprekend gingen we met onze klant om de tafel. Want vanuit EWD-Compass kijken we graag mee naar de diverse kanalen om relatief eenvoudig dezelfde kwaliteit goederen in te kopen voor een lagere prijs. In dit geval bleek de slimste move te zijn om niet via de tussenhandelaar maar gewoon direct vanuit de fabriek te importeren. In één klap meer controle over de kwaliteit én de herkomst van het product. Boven alles is het verschil in inkoopvoordeel aanzienlijk, deze marge optimalisatie geeft ons energie en u een financieel voordeel.

“Doordat wij nu zelf direct inkopen, verdwijnt de marge van de tussenhandelaar.”

ewdcompass_40hqcontrol

Whitepaper: Importeren vanuit China en Vietnam

Download GRATIS whitepaper

Geen onnodige marge meer

Die controle op kwaliteit in China of Vietnam, die we hierboven al even aanhaalden, daarvoor zetten wij ons graag in. Doordat wij zelf in Oost-Azië gevestigd zijn hebben we de mogelijkheid om continu te testen en controleren. Bijkomend voordeel? De klant kan nu vanaf nu ook actiever kijken naar zaken als branding of productoptimalisatie.

Zo zien we het graag!

Door scherp te blijven op de mogelijkheden hebben we dus op diverse manieren voordeel voor onze klant weten te genereren. En dat is precies wat we graag doen!

 

Gerelateerde artikelen
Alle artikelen
EWD-map-netherlands
EWD-Compass B.V. Everdenberg 7
4902 TT Oosterhout
Nederland
EWD-map-china
EWD-Compass China Room 12B03
Shangdong International Building 1
No. 1926 Canghai Road
315041 Ningbo, China
EWD-map-vietnam
EWD-Compass Vietnam No SAV8-0906 block 8
The Sun Avenue apt bld
28 Mai Chi Tho, An Phu Ward,
Thu Duc City, Ho Chi Minh City.