Lage productiekosten, hoge marge

lage-productiekosten-hoge-marge

Sommige klanten blijven ons inspireren. Zo ook deze partij die ervoor zorgt dat er gemiddeld 1000 ton staal per jaar uit Azië wordt geïmporteerd. 1000 ton! Al meer dan 10 jaar zijn we partner in dit traject. Deze speler zocht initieel een serieuze partner in Azië om de productiekosten zo laag mogelijk te houden en daar startte ons gezamenlijke avontuur.

Waarom deze partij de ogen op Azië gericht had? Azië lag voor de hand aangezien arbeid een belangrijke factor is bij de productie van hun producten. We wisten een mooie partij te vinden in China en later werd de productie naar Vietnam is verplaatst. We zijn bij EWD-Compass namelijk altijd op zoek naar de allerbeste match. En dus kwamen we na een tussentijds sourcingtraject uit bij verschillende potentiële kandidaten.

Secuur sourcen

Na bezoeken vanuit Nederland werden de geselecteerde kandidaten nauwkeurig bekeken en beoordeeld. Fabrieken bekend met metaalverwerking en dan met name laswerk, stansen en laser cutting werden onderworpen aan verschillende testen om te beoordelen of zij het niveau behaalden wat onze klant zocht. Hierbij wordt de Acceptance Quality Limit (AQL) methode gehanteerd. Dat proces doorlopen we standaard in onze factory audit in China en Vietnam.

Efficiëntieslag

We vonden een kandidaat die dit niveau kon evenaren. Maar toen kwam het volgende: het moest ook efficiënter dan de initiële productie thuis in Europa. Dat bleek mogelijk. De materiaalkennis van onze werknemers met betrekking tot deze producten maakte het mogelijk om de lokale productiemogelijkheden efficiënter te maken. Zo konden we zowel de output als de marge voor de fabrikant én de afnemer verbeteren.

Totaal ontzorgd

Maar daar stopte onze service nog niet. Ook zaken als ordergrootte, voorraadmanagement en ideale transportmethodes voor een veilige en makkelijke lossing in Nederland namen wij voor onze rekening. Bekijk meer over het zoeken van sourcing producenten in China.

Een van de grootste spelers

Deze waardevolle klant liet zich laatst ontvallen dat zij, in hun ogen, mede door de samenwerking met EWD-Compass en de daaruit voortgevloeide productpersonalisatie, plus constante goederen stroom uit Azië, hebben kunnen positioneren als een van de grootste spelers in de markt. Kijk, dat zijn de woorden waar we het voor doen.

“‘Zonder EWD hadden we deze productiestromen niet kunnen behalen.'”

Gerelateerde artikelen
Alle artikelen
EWD-map-netherlands
EWD-Compass B.V. Everdenberg 7
4902 TT Oosterhout
Nederland
EWD-map-china
EWD-Compass China Room 12B03
Shangdong International Building 1
No. 1926 Canghai Road
315041 Ningbo, China
EWD-map-vietnam
EWD-Compass Vietnam No SAV8-0906 block 8
The Sun Avenue apt bld
28 Mai Chi Tho, An Phu Ward,
Thu Duc City, Ho Chi Minh City.