Kostenbesparing door te bundelen

ewdcompass_import_ondersteuning_diensten

Voor een bekende carrosseriebouwer mochten we onze bekende productiekanalen inzetten ten behoeve van een grote slag in kostenbesparing. Concreet: we stelden voor om gelijke profielen en opbouwinstallaties in dezelfde kwaliteit maar voor een betere prijs dan die van de concurrent weg te zetten. Hoe we dat deden? Lees hieronder verder…

Bij een eindproduct waarin vooral aluminium extrusie profielen verwerkt zijn, worden voordelen vooral behaald op aantallen en de aanzienlijke verschillen in arbeidsintensieve nabewerkingen. In dit geval hebben we bijvoorbeeld gekeken naar het verzagen op lengte, boren van diverse gatenpatronen of uitsparingen. Daarnaast eventuele gedeelde coating of anodisatie en uiteindelijk gecombineerde lasconstructies. En daar zat nou precies de kostenbesparing, dus winst!

Alles onder één dak

Deze opdracht leent zich zo goed voor de Oost-Aziatische markt omdat binnen Europa bedrijven zich vaak op slechts één van bovenstaande specialiteiten richten. In Azië zien we vaak dat een klus als deze makkelijker te outsourcen is. Hier kunnen diverse bedrijven alle bovenstaande taken op zich nemen. Dit scheelt onze klant zowel (meermalig) transport als tijd en geld. Bovendien wordt er ook nog eens extra bespaard door middel van het gunstige arbeidsloon in Azië. Bekijk hier meer over import en invoerrechten vanuit China.

Efficiënt zeetransport

Uiteraard moet de productie wel nog naar Nederland komen. Samen kijken we naar de opties om een zo ideaal mogelijke order samen te stellen. Door de transport grootte goed in de gaten te houden, creëren we keer op keer een gestroomlijnde en efficiënte manier van transport.

Gerelateerde artikelen
Alle artikelen
EWD-map-netherlands
EWD-Compass B.V. Everdenberg 7
4902 TT Oosterhout
Nederland
EWD-map-china
EWD-Compass China Room 12B03
Shangdong International Building 1
No. 1926 Canghai Road
315041 Ningbo, China
EWD-map-vietnam
EWD-Compass Vietnam No SAV8-0906 block 8
The Sun Avenue apt bld
28 Mai Chi Tho, An Phu Ward,
Thu Duc City, Ho Chi Minh City.