Bouw en infrastructuur

De bouwnijverheid is een van de grootste Nederlandse sectoren in economische waarde én in het aantal werknemers. In deze sector is het aandeel MKB bedrijven substantieel vertegenwoordigd en er is een duidelijke groei zichtbaar. Er belooft de komende jaren veel nieuwbouw en herziening van bestaande bouw aan te komen. Daardoor is innovatie een vereiste. Duurzaamheid, circulariteit en bouwsnelheid staan centraal in deze ontwikkeling. Bij EWD-Compass zien we grote kansen om de sector te ondersteunen in deze transitie. Hier vertellen we u graag meer over.

Innovaties vanuit Oost-Azië

Innovaties
Om de transitie daadwerkelijk plaats te laten vinden, is innovatie aan de kant van de toeleverende industrie een must. Veel innovaties vanuit Oost-Azië vinden hun weg naar de West-Europese markt via de handel en via multinationals. Maar ook voor het MKB valt er veel te halen.

Ontwikkeling
De ontwikkeling van eigen producten in Oost-Azië is een interessante optie, maar ook het halen van puur en alleen de innovaties, direct bij de bron, kan voordelen bieden. EWD-Compass begeleidt haar klanten graag in dit proces.

"Veel innovaties vanuit Oost-Azië vinden hun weg naar de Europese markt via de handel en via multinationals"

Insights
We houden de ontwikkelingen op het gebied van bouw & infra nauwlettend in de gaten. Bij onze klanten zien we verschillende ontwikkelingen: zowel uitbreiding van productie (vanwege de voorraadpositie voor de bouw en de schaarste die is ontstaan) als ontwikkeling van duurzaamheid en circulariteit van producten. Enkele klanten geven garanties van 30 jaar of meer op producten in de buitenruimte en brengen de complete carbon footprint van de levenscyclus van het product in kaart.

Productontwikkelingen
Ook de groeiende vraag naar innovatieve oplossingen op het gebied van isolatie en brandwerende materialen zijn een duidelijke trend in de huidige markt. Doordat we deze ontwikkelingen op de voet volgen, weten we vaak exact waarvoor we bij welke producent moeten aankloppen.

Benieuwd naar wat we exact voor u kunnen betekenen?

  • Bruggen bouwen

  • Bouwplaats

  • Constructiewerk

  • Bouw

  • Stel uw vraag