Efficiënte, economische én duurzame kwaliteitsborging

robotic-arm-E_FLOG-scaled

Op dagelijkse basis monitoren wij de kwaliteitseisen, die op de Europese markt gesteld (en bijgesteld worden), bij onze producenten in Azië. Laatst mochten we dit doen voor een klant die haar producten laat produceren in Ningbo. Deze nationaal opererende topspeler in buitenverlichting voor bouw en infra is niet alleen geïnteresseerd in kwalitatief en efficiëntie, maar eist ook ambitie op het gebied van duurzaamheid. Ons lokale team daar is opgeleid om de eisen van de klant dag in, dag uit te erkennen en door te laten voeren in de Chinese fabrieken.

Vinger aan de pols

Naast dat we een team in Ningbo op locatie hebben, reizen we voor de betreffende klant ook regelmatig, samen met een Nederlands expertise bureau, af naar de Chinese fabrieken. Daar voeren we eigenhandig diverse factory audits uit, houden we periodieke steekproeven en voeren we data studies uit. Op die manier zorgen we ervoor dat we vinger aan de pols houden voor onze klant én dat we, mocht dat nodig zijn, het productieproces tijdig kunnen aanpassen. Op die manier liggen de productieprocessen die door ons bemiddeld zijn steevast in lijn met de Europese certificeringsstandaarden.

Tel uit, je voordeel

We raden al onze klanten aan om kwaliteitswaarborging waar mogelijk toe te passen. Fabrieksprocessen worden hierdoor namelijk verbeterd op het gebied van zowel inkoop als efficiëntie, economisch voordeel, productieplanning en waste management. Bovendien biedt kwaliteitscontrole in China door een externe partij, zoals EWD-Compass, een kans om de duurzaamheid van een productieproces goed in het oog te houden. We hebben duurzaamheid bij EWD-Compass hoog in het vaandel staan en zijn dan ook volledig op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in de markt zoals circulariteit, milieu indexen en waste management. Alles weten over goederen importeren? Bekijk dan importeren vanuit China.

Op naar een circulaire economie

Met diverse accounts, waaronder onze klant die in Ningbo produceert, zijn we druk bezig om naast de kwaliteit van de productie ook de efficiëntie en de duurzamere technieken op niveau te houden en als het even kan zelfs te verbeteren. De zero-waste methodiek begint in China en Vietnam ook voeten aan de grond te krijgen. En we merken dat Azië, om in de race te blijven, echt meer en meer meedraait met de Europese LCA ratings.

“We slaan al bij de bron van het productieproces de eerste duurzaamheidsslag.”

Gerelateerde artikelen
Alle artikelen
EWD-map-netherlands
EWD-Compass B.V. Everdenberg 7
4902 TT Oosterhout
Nederland
EWD-map-china
EWD-Compass China Room 12B03
Shangdong International Building 1
No. 1926 Canghai Road
315041 Ningbo, China
EWD-map-vietnam
EWD-Compass Vietnam No SAV8-0906 block 8
The Sun Avenue apt bld
28 Mai Chi Tho, An Phu Ward,
Thu Duc City, Ho Chi Minh City.