De overstap van Europa naar Azië

fabriek china vietnam

In 2017 kwamen we in contact met een designer die RVS netwerkproducten levert en installeert. Dat deed deze al jaren. En het ging goed! Er was alleen één probleem. De designer kwam op het punt dat zijn producten te duur werden voor de markt. Hierdoor liep hij orders mis. Dat is erg zonde natuurlijk, vooral als zoiets niet echt nodig blijkt. De partij in kwestie bleek al jaren in te kopen op de Europese markt en het werd duidelijk tijd om de Oost-Aziatische markt eens te gaan verkennen. Precies daarbij konden wij natuurlijk goed helpen…

Samen met de klant startten we een sourcing project, waarbij we direct op zoek gingen naar passende, kwalitatieve spelers in China. Dat ging vrij eenvoudig, want bij EWD-Compass hebben we al jaren ervaring met RVS oftewel stainless steel; een materiaal dat veel gebruikt wordt op de Chinese markt. En dus konden we snel schakelen om de productie van Europa naar Azië te transformeren. Lees hier meer over sourcing in China.

Kleinere afname

Tijdens ons sourcing traject stuitten we op diverse potentiële fabrieken. Meerdere partijen bleken kwalitatief gezien aan onze eisen te voldoen tijdens een kwaliteitscontrole in China. De moeilijkheid schuilde hem in dit geval in de hoeveelheid die men wilde en kon produceren. De klant was namelijk in eerste instantie op zoek naar een wat kleinere afname. We vonden een leverancier die dit geen enkel probleem vond. Een factory audit volgde en daarna kon de uiteindelijke productie beginnen. 

Van offertes tot quality control & levering

Het is alweer ruim 4 jaar geleden dat deze klant de eerste bestelling via EWD-Compass plaatste. En tot op de dag van vandaag werken we met veel plezier samen. We voeren het volledige traject uit voor deze designer; van het uitwerken van offertes, tot het inzetten van orders, en van communicatie met de lokale producent tot quality control en ook de uiteindelijke levering aan de klant nemen we op ons. De overstap van Europa naar Azië is daarmee rond.

“Door lokaal in China aanwezig te zijn, schakelen we via EWD-Compass snel met de leverancier”

ewdcompass_40hqcontrol

Whitepaper: Importeren vanuit China en Vietnam

Download GRATIS whitepaper

Maatwerk met de hoofdletter M

Er schuilt nog altijd een mooie uitdaging in onze samenwerking. Want we hebben het hier over producten waarbij maatwerk vereist is! Elke bestelling heeft een andere maat en moet bovendien in andere aantallen en meters worden geproduceerd. En dan zijn er ook nog eens verschillende soorten RVS afwerkingen mogelijk. Door lokaal in China aanwezig te zijn, schakelen we via EWD-Compass snel met de leverancier. Effectief supply chain management is, vanwege de verschillende maten, afnames en meters, van het grootste belang. Elk project is anders en dus moet elk project weer met een nieuw scherp oog en nieuwe nieuwsgierigheid bekeken en behandeld worden. Laat dat nou net zijn wat we bij EWD-Compass graag doen…

Gerelateerde artikelen
Alle artikelen
EWD-map-netherlands
EWD-Compass B.V. Everdenberg 7
4902 TT Oosterhout
Nederland
EWD-map-china
EWD-Compass China Room 12B03
Shangdong International Building 1
No. 1926 Canghai Road
315041 Ningbo, China
EWD-map-vietnam
EWD-Compass Vietnam No SAV8-0906 block 8
The Sun Avenue apt bld
28 Mai Chi Tho, An Phu Ward,
Thu Duc City, Ho Chi Minh City.