Hỗ trợ nhập khẩu Trung Quốc – Việt Nam

Goederen importeren uit China? Wij kunnen je helpen bij elke stap van het importproces, van sourcing, tot fabrieksaudit, kwaliteitscontrole en uiteindelijk de productie en het transport naar Nederland.
Toàn cảnh-hình ảnh-1

EWD-Compass is gespecialiseerd in Vietnam en China import. Ons uitgebreide netwerk van producenten in Azië maakt het mogelijk om zowel specialistische verzoeken als grootschalige producties moeiteloos te realiseren. Wij zijn de stille kracht achter jouw internationale handelssucces, gedreven door onze toewijding om intensief onze klanten en hun producten te leren kennen, en daarmee ons exclusief te richten op bedrijven die streven naar continuïteit in hun productieprocessen.

Wil je meer inzicht krijgen in wat er allemaal komt kijken bij het importeren vanuit China en Vietnam? Download onze whitepaper: ‘Importeren vanuit China en Vietnam’ hieronder. 

Sách trắng: Nhập khẩu từ Trung Quốc và Việt Nam
Kiến thức và chuyên môn địa phương

ở Châu Á và Châu Âu
Đánh giá nhà máy kỹ lưỡng

cho chất lượng bền vững
Hơn 15 năm kinh nghiệm

Trong đánh giá nhà máy
Minh bạch

trong quá trình kiểm soát chất lượng

Risico’s importeren uit China en Vietnam

Veel van onze klanten hebben in eerste instantie zelf geprobeerd om zaken te doen in Azië en producten rechtstreeks uit China te importeren. Tijdens deze pogingen zijn ze echter tegen verschillende problemen aangelopen. Deze problemen variëren van misverstanden over gemaakte afspraken, onderhandelingen die onverwachts werden stopgezet, tot producten die niet aan de verwachtingen voldeden. In veel gevallen bleek dat de zogenaamde fabriek in China eigenlijk een tussenpersoon was, wat tot onzekerheid en risico’s leidde in de handelstransacties.

Bij EWD-Compass hebben we een uitgebreide aanpak met 10 stappen en diensten ontwikkeld om deze problemen te voorkomen en de risico’s te beperken

Importeren uit China en Vietnam, de 10 stappen:

Afhankelijk van de fase waar je je in bevindt op het moment dat je onze hulp inschakelt zijn dit de stappen van het importproces.

1. Ben je serieus geïnteresseerd in het importeren naar Nederland?

Ben je serieus geïnteresseerd in het importeren van goederen uit China en Vietnam? Heb je een onderdeel van je productieproces dat je graag in Azië wilt laten maken, van minimaal dezelfde kwaliteit maar tegen lagere kosten? Dan zijn we de juiste partner voor jou en willen we graag een keertje kennismaken. EWD-Compass beschikt over meer dan 15 jaar ervaring en heeft in die tijd al meer dan duizenden containers naar bestemmingen over de hele wereld verzonden. Wij helpen onze klanten dagelijks om tegen de juiste tarieven hoogwaardige producten te kunnen importeren uit China en Vietnam. Tijdens deze kennismaking willen we je graag beter leren kennen, zodat we een duidelijk beeld krijgen waar je naar op zoek bent en vooral welke eisen er aan jouw product zitten.

2. Sourcing

Na een kennismakingsgesprek met ons op kantoor hebben we duidelijk in kaart gebracht wie jij bent en wat je zoekt. We starten dan onze sourcing en gaan op zoek naar de juiste fabriek voor jou. Wij werken voornamelijk met halffabricaten in staal, aluminium en glasvezelversterkte kunststoffen. Veel van onze klanten zijn dus voornamelijk op zoek naar onderdelen van een groter eindproduct, en zoeken producten van hoogwaardige kwaliteit, gepaard met de zekerheid van een tijdige en correcte levering. Tijdens het sourcing traject voorzien we je van een uitgebreide offerte van verschillende fabrikanten. EWD-Compass neemt daarna het voortouw om voor jou de totale eindprijs te berekenen, inclusief alle transportkosten, invoerrechten en eventuele anti-dumping heffingen.

3. Fabrieksaudit

Nadat we meerdere fabrieken hebben gevonden die aan jouw eisen voldoen, plannen we bezoeken in. Hecht je belang aan een eigen bezoek aan de fabriek? Dan ben je natuurlijk van harte welkom om met ons mee te gaan naar Azië. We beoordelen de fabrieken op verschillende criteria en stellen vervolgens een gedetailleerd rapport op. Ons team in China en Vietnam heeft diepgaande kennis van de vereisten waaraan deze fabrieken moeten voldoen. Bovendien spreken wij vloeiend Mandarijn en Vietnamees, wat ons in staat stelt om direct zaken te doen in zowel China als Vietnam.

Heb je zelf al onderzoek gedaan en een leverancier of fabriek gevonden die lijkt aan te sluiten bij jouw vereisten? Laat dan een fabrieksaudit als losse dienst door ons uitvoeren, zo kom je niet voor verrassingen te staan en weet je dat deze leverancier aan jouw eisen voldoet. Dit traject doen wij al vanaf 475 euro. 

Hoewel we een fabrieksaudit als aparte dienst aanbieden, willen we je sterk aanbevelen om het hele importproces aan ons toe te vertrouwen. We hebben langdurige relaties opgebouwd met fabrieken en leveranciers, wat ons in staat stelt om niet alleen de productkwaliteit te waarborgen, maar ook om efficiënt te onderhandelen en te bemiddelen, zodat jouw import naadloos en met de grootste zorg wordt uitgevoerd.

4. Afspraken maken

Na het vinden van de juiste fabriek gaan we duidelijke afspraken maken. Het is belangrijk om alles goed op papier te zetten wanneer je zaken doet met een fabrikant in Azië. Dit betekent afspraken maken over de kwaliteit en specificaties van het product. De belangen van zowel jouw product als jouw bedrijf beschermen we door middel van geheimhoudingsovereenkomsten (Non-Disclosure Agreements, NDA’s) Verder nemen we samen de voorwaarden door over hoe en wanneer het product geleverd wordt en hoe de betaling geregeld is. En natuurlijk praten we ook over de prijs en zetten we alle kosten op een rijtje, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Dit alles doen we om ervoor te zorgen dat zowel jij als de fabrikant tevreden zijn en met een goed gevoel zaken kunnen doen.

5. Sample

Afspraken gemaakt? Dan is het tijd om samples te laten maken. Deze samples worden grondig gecontroleerd door onze specialisten, en natuurlijk ook door jou. Zo weten we zeker of de fabriek de gewenste kwaliteit kan leveren. De samples worden grondig en tot op de millimeter gecontroleerd. Fout in het sample? Dat lossen we op met de fabriek, totdat we de gewenste kwaliteit in grote producties kunnen garanderen.

6. Productie

Wanneer het sample is goedgekeurd gaat de fabriek produceren. Gedurende het productieproces houdt EWD-Compass, of dit nu in China of Vietnam is, een strikt oog op de naleving van de levertijden. Wij blijven continu in contact met de fabriek om de levertijden te monitoren, de planning voor kwaliteitscontroles te coördineren, het transport te regelen en alle benodigde documentatie te verzorgen. Bovendien kunnen klanten de voortgang van hun bestelling en productiestatus real-time volgen via ons online EWD klantportaal, wat zorgt voor transparantie en controle gedurende het gehele traject.

7. Kwaliteitscontrole

Tijdens de kwaliteitscontrole gaan we de producten van de eerste batch grondig controleren, meten, wegen en testen. Het checken van deze producten is onderdeel van onze kwaliteitscontrole. Bij onze kwaliteitscontroles maken we gebruik van de strikte AQL (Acceptable Quality Level) normen. Dit zorgt ervoor dat de producten worden geïnspecteerd volgens internationaal erkende kwaliteitsstandaarden.

8. Transport

De producten zijn gemaakt, gecontroleerd en klaar voor transport. Of je nu je goederen in Nederland wilt ontvangen, of direct vanuit de fabriek naar Amerika, het Verenigd Koninkrijk, Australië of ergens anders wilt verzenden, wij regelen het transport voor je. Om dit soepel te laten verlopen hebben wij een geavanceerd shipment tracking systeem ontwikkeld, waarmee je real-time toegang hebt tot de locatie en status van je zendingen. Hierdoor blijf je op de hoogte en kun je de voortgang van je leveringen nauwlettend volgen. Daarnaast hebben we langdurige relaties opgebouwd met vervoerders en expediteurs, wat ons in staat stelt om tegen de juiste prijzen te transporteren vanuit Vietnam of China.

9. Inklaring en douane

De complexe wereld van inklaring en douaneformaliteiten kunnen erg verwarrend zijn. Onze jarenlange ervaring in douaneafhandeling zorgt ervoor dat je producten zonder problemen worden ingeklaard. We zorgen voor de benodigde documentatie en coördineren met de relevante autoriteiten om een soepele invoer te garanderen.

10. After sales

Na de levering van je producten blijven we betrokken. dit betekent dat onze samenwerking niet eindigt bij de levering; wij zijn toegewijd aan voortdurende verbetering en innovatie. Daarom is het essentieel dat we regelmatig samen reflecteren op de producten en processen en bespreken we eventuele veranderingen in de markt.

EWD_img_businessB quy mô

Meer weten? Neem contact op.

We hechten veel waarde aan het opbouwen van persoonlijke relaties met zowel onze leveranciers als onze klanten. Daarom blijven we betrokken bij elke fase van het importproces. Het is geen geheim dat het importproces veel tijd in beslag neemt. Om die reden focussen wij ons exclusief op klanten met doorlopende productieprocessen, zodat we onze expertise en tijd optimaal kunnen inzetten. Succesvol importeren begint bij een kennismaking. Neem vooral een keertje vrijblijvend contact met ons op, dan kijken we samen naar hoe we elkaar kunnen helpen.

Câu hỏi thường gặp về hỗ trợ nhập

Đối với hàng nhập khẩu từ Trung Quốc, một số tài liệu được yêu cầu, bao gồm hóa đơn thương mại, phiếu gửi hàng và giấy chứng nhận xuất xứ. Các tài liệu tương tự được yêu cầu cho Việt Nam. Các yêu cầu cụ thể có thể khác nhau tùy thuộc vào tính chất của hàng hóa và các quy định hiện hành, vui lòng liên hệ với chúng tôi để biết tất cả các yêu cầu.

Khi nhập khẩu từ Trung Quốc và Việt Nam, thuế nhập khẩu và phí hải quan phải được thanh toán dựa trên danh mục hàng hóa và biểu thuế áp dụng. Điều quan trọng là sử dụng mã HS chính xác để xác định tỷ lệ chính xác. Đó là khuyến khích để gọi trong một chuyên gia hải quan hoặc nhập khẩu cho tất cả các thủ tục.

Có thể rất khó để làm kinh doanh với châu Á, bởi vì có những chuẩn mực và giá trị rất khác nhau. Điều này cũng có thể tăng cường thương mại ngay khi bạn thuê một đối tác nhập khẩu để loại bỏ tất cả các rào cản giao tiếp.

EWD-map-Hà Lan
EWD-Compass B.V. Everdenberg 7
4902 TT Oosterhout
Hà Lan
Điện thoại +31 (0)162 466 844
EWD-bản đồ-Trung Quốc
EWD-Compass Trung Quốc Phòng 12B03
Tòa nhà Quốc tế Thượng Đông 1
Số 1926 Đường Canghai
315041 Ninh Ba, Trung Quốc
Bản đồ EMCD-Việt Nam
EWD-Compass Việt Nam Không có SAV8-0906 khối 8
The Sun Avenue apt bld
28 Mai Chí Thọ, Phường An Phú,
TP. Thủ Đức, TP.
Điện thoại +84 (28) 2235 8168