Transport – sector

Een sector waarin wij ook breed actief zijn, is de transport sector. Denk daarbij niet aan scheepvaart of luchtvracht, maar producten die gebruikt worden bij het vervoeren van goederen.

Of u nou op zoek bent naar productie van auto onderdelen, rolcontainers voor distributiecentra, carrosseriebouw, delen van boten of treinen, niets is ons te gek.

Diverse toepassingen vragen om een eigen aanpak, samen kijken wij met u mee om de meest efficiënte en prijstechnisch interessante productie methodes te selecteren.

Binnen de logistieke keten is er een belangrijke ontwikkeling gaande naar toenemend vervoer van kleinverpakking vanuit online afzetkanalen. Het vervoer van pakketten gebeurt veelal met bestelwagens, maar versgoederen en binnenstedelijk transport zijn bijzondere categorieën in deze keten. Het effect? Een toenemende vraag naar zowel interne transportmiddelen als kleine distributiemiddelen. In Oost-Azië zien we dat productie van lichte en duurzame materialen ver ontwikkeld is. Wanneer u in de transportmiddelen-sector opereert, kan een Aziatische producent dus zeker uitkomst bieden.


We houden gewicht goed in het oog

We vinden het bij EWD-Compass belangrijk om u goed te begeleiden in de productie van transportmiddelen. Daarom zijn we goed op de hoogte van de diverse elementen die een transportmiddel tot een goed product maken. Zo weten we bijvoorbeeld maar al te goed dat bij het vervoer in kleine voertuigen niet alleen het volume, maar ook het gewicht een sterk bepalende factor is. We zorgen er, indien u transportmiddelen wil laten produceren voor de luchtvaart dan ook al in het ontwerp voor dat er rekening gehouden wordt gehouden met gewicht, in iedere stap van de ontwikkeling! 


Maar er is meer. De toepassing van vezelversterkte kunststoffen in vloeren en wanden, het gebruik van aluminium in plaats van staal en het open werken van draagbalken en stellingen in zijn enkele methoden om gewicht te besparen. Wij denken graag met u mee!Zowel China als Vietnam kan erg interessant zijn. 
In China zijn al vele jaren ontwikkelingen gaande op het gebied van lichtgewicht transportmiddelen op basis van VVK. Door dit te combineren met de kennis van de producenten en producteigenaren in West-Europa kunnen unieke concepten uitgewerkt worden. Wilt u transportmiddelen ontwikkelen met behulp van aluminium extrusie en assemblage? Ook daarvoor hebben wij zeer kundige partijen in ons netwerk. Voor de verwerking van arbeidsintensieve staalproducten voor de diverse toepassingen is Vietnam de uitgelezen locatie. EWD-Compass helpt u graag bij het zetten van de juiste stappen!Benieuwd naar wat we exact voor u kunnen betekenen? Stel uw vraag