Transport – sector

Een sector waarin wij ook breed actief zijn, is de transport sector. Denk daarbij niet enkel aan scheepvaart of luchtvracht, maar ook aan producten die gebruikt worden bij het vervoeren van goederen.

Diverse toepassingen vragen allemaal om een eigen aanpak. Of u nou op zoek bent naar productie van auto onderdelen, rolcontainers voor distributiecentra, carrosseriebouw of delen van boten of treinen, niets is ons te gek. Samen met u selecteren we de meest efficiënte en prijstechnisch interessante productie methodes.

Nieuwe ontwikkelingen
Binnen de logistieke keten is er vanuit online afzetkanalen een belangrijke ontwikkeling gaande naar toenemend vervoer van kleinverpakking. Het vervoer van pakketten gebeurt veelal met bestelwagens, maar versgoederen en binnenstedelijk transport zijn bijzondere categorieën in deze keten. Het effect? Een toenemende vraag naar zowel interne transportmiddelen als kleine distributiemiddelen. In Oost-Azië zien we dat productie van lichte en duurzame materialen ver ontwikkeld is. Wanneer u in de transportmiddelen-sector opereert, kan een Aziatische producent dus zeker een uitkomst bieden.

We houden gewicht goed in het oog

We vinden het bij EWD-Compass belangrijk om u goed te begeleiden in de productie van transportmiddelen. Daarom zijn we goed op de hoogte van de diverse elementen die een transportmiddel tot een goed product maken. Zo weten we bijvoorbeeld maar al te goed dat bij het vervoer in kleine voertuigen niet alleen het volume, maar ook het gewicht een sterk bepalende factor is. Indien u transportmiddelen wil laten produceren voor de luchtvaart, dan zorgen wij ervoor dat er in iedere stap van de ontwikkeling, zelfs al in het ontwerp, rekening wordt gehouden met gewicht!

Maar ook in de andere sectoren kan het besparen van gewicht verwezenlijkt worden. Denk eens aan het toepassen van vezelversterkte kunststoffen in vloeren en wanden, het gebruik van aluminium in plaats van staal en het open werken van draagbalken en stellingen. Wij denken graag met u mee!

Voordelen China en Vietnam
Zowel China als Vietnam kan erg interessant zijn. Zo zijn 
er in China al vele jaren ontwikkelingen gaande op het gebied van lichtgewicht transportmiddelen op basis van vezelversterkte kunststof (VVK). Door dit te combineren met de kennis van de producenten en producteigenaren in West-Europa kunnen unieke concepten uitgewerkt worden.
Wilt u transportmiddelen ontwikkelen met behulp van aluminium extrusie en assemblage? Ook daarvoor hebben wij zeer kundige partijen in ons netwerk. Voor de verwerking van deze arbeidsintensieve staalproducten voor de diverse toepassingen is Vietnam de uitgelezen locatie.

EWD-Compass helpt u graag bij het zetten van de juiste stappen
. 


Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie!

Stel uw vraag