Import blowmoulding / blaasvormen producten

Toen een groot distributeur van blaasvorm artikelen ons benaderde om een nieuwe productie-oplossing te vinden voor een reeds bestaand product, waren wij direct enthousiast. Dit is het soort uitdagingen waar wij van houden. Het probleem: In bepaalde zuurgraden scoorde het stalen product niet langer voldoende op duurzaamheid. En dus zochten we samen naar een optie die vriendelijker was voor het milieu en bovendien positiever uitpakt voor het dagelijks gebruik.

We startten met ons welbekende sourcing-traject, waarbij onze jarenlange ervaring en kennis goed van pas kwamen. Vervolgens gingen we over tot fabrieksaudits, bouwden nieuwe relaties op, introduceerden samen met klant en producent een verbeterd product dat ook nog eens via een efficiënter productieproces werd geproduceerd.


Nét een puzzel
Het mooie van een sourcing traject? De uitkomst is altijd een verrassing. Wij zien sourcing als puzzelen. Pas als alle stukjes aanwezig én zich op de juiste plek bevinden, is het traject voor ons compleet. Dan kan de productie van start gaan. Soms zijn de juiste stukjes dichterbij dan je denkt. Zo ook in dit geval. Want nadat we in zowel China als Vietnam al diverse producenten gecheckt hadden, bleek een van onze polymeren experts binnen het EWD-Compass team persoonlijk een Vietnamese blowmoulding expert te kennen. En dit was precies het contact dat we nodig hadden. Doormiddel van blowmoulding kon het stalen product in kwestie vervangen worden door een duurzamer én goedkoper product. Een typische win-win dus.

"Doormiddel van blowmoulding kon het stalen product vervangen worden door een duurzamer én goedkoper product! "

Personalisering
Bovenop het sourcen zelf, was een van de wensen van de klant om de producten te laten personaliseren. Ook hier hebben we de klant bij geholpen. De producten zijn stuk voor stuk voorzien van branding die ondanks het intensieve dagelijkse gebruik en onderhoud van de producten goed zichtbaar bleef.

Kwaliteitsborging

Tot slot zorgden we ervoor dat kwaliteitsborging ook werd doorgevoerd door alle artikelen te voorzien van batchnummers en productiestempels. Zo kunnen de producties en batches goed uit elkaar gehouden worden. Altijd handig wanneer de klant ergens een fout detecteert of juist extreem tevreden is over een bepaalde batch.



Nieuw, beter, voordeliger

Kortom: we hebben een nieuwe én voordeligere manier van produceren weten te vinden voor een van onze klanten, waarbij we de kwaliteit van het product wisten te verbeteren én waarborgen.

Stel uw vraag