Marge optimalisatie, meer kwaliteit en controle

Wij werken inmiddels al ruim 10 jaar samen met een indrukwekkende partij uit Nederland, die gemiddeld 1000 ton staal per jaar uit Azië importeert. Dat zijn geen flauwe cijfers! We zijn er dan ook trots dat we samen met deze partij jaar in, jaar uit indrukwekkende resultaten mogen boeken. Een tijd terug kwamen we erachter dat deze waardevolle partner diverse kleine onderwerpen en gebruiksonderdelen tot toen toe bij Europese agenten, extern inkocht. Op zich een prima optie, maar wij zagen kansen om hun inkoop zowel kwalitatief als financieel een interessante boost te geven…

We hebben het hier over onderwerpen en gebruiksonderdelen zoals: bevestigingsmateriaal, scharnieren, hang en sluitwerk, schroefmateriaal, sloten, kabelkanalen, ophangsystemen enzovoorts. Het zijn stuk voor stuk elementen die de Europese agent vaak uit Azië importeert en gelijk heeft deze. Maar voor onze klanten vinden wij het natuurlijk zonde wanneer zij meer marge betalen dan nodig is en bovendien minder kort op de bal zitten dan mogelijk.

Zelfde kwaliteit, lagere prijs
Dit leidde ertoe dat we met onze klant om tafel gingen. Want vanuit EWD-Compass kijken we graag mee naar de diverse kanalen via waar u relatief eenvoudig dezelfde kwaliteit goederen kunt inkopen voor een lagere prijs. In dit geval bleek de slimste move te zijn: niet via de agent importeren, maar gewoon direct vanuit de fabriek. Op deze manier kreeg onze klant in één klap meer controle over de kwaliteit én de herkomst van haar product. Maar bovendien bleek het verschil in inkoopvoordeel aanzienlijk.

"Doordat onze klant nu zelf inkoopt, verdwijnt de marge van de tussenhandelaar."

Geen onnodige marge meer
De kwaliteit die we hierboven al even aanhaalden, daarvoor zetten wij ons graag in. Doordat wij zelf in Oost-Azië gevestigd zijn, hebben we de mogelijkheid om continu te testen en controleren. Bovendien: doordat onze klant nu zelf inkoopt, verdwijnt de marge die de tussenhandelaar normaal gesproken pakt en zakt de inkoopprijs dus aanzienlijk. Bijkomend voordeel? De klant kan zich vanaf nu ook actiever inzetten voor zaken als branding of productoptimalisatie.

Zo zien we het graag!
Door scherp te blijven op de mogelijkheden, hebben we dus op diverse manieren voordeel voor onze klant weten te genereren. En dat is precies wat we graag doen!

Stel uw vraag