100% waterdicht

Wie met electronica in de buitenlucht werkt, krijgt te maken met het testen van IP-waardes. Voor veel technische klanten is het kunnen garanderen van waterdichtheid dan ook van groot belang. Ze gingen op zoek naar alternatieven om hun product en de bijbehorende afsluiting tegen water 100% te kunnen garanderen. Wij mochten hen daarbij helpen.

Om onze klant te kunnen voorzien van de beste opties, zetten we een sourcing-process op poten. Het is iets wat we vaak doen en waar we inmiddels al meer dan 20 jaar ervaring in hebben. We weten inmiddels dus exact welke stappen we moeten nemen om de juiste leverancier te vinden. Voortdurend testen blijft daarin een belangrijke factor.

Zorgvuldig selecteren
Ook dit keer ging het EWD-Compass team als een geoliede machine aan de slag. We maakten een selectie van goed aangeschreven fabrieken en fabrieken waar we zelf sowieso al een hoge pet van op hadden. Deze fabrieken werden uiteraard stuk voor stuk bezocht, plus beoordeeld en dat bracht de uiteindelijke selectie terug tot een X-tal partijen die we voorlegden aan de klant. Samen met de klant werden de fabrieken bezocht en vanuit daar werd de best passende en dus definitieve partner gekozen.

Werk uit handen
Maar daar stoppen we uiteraard niet. EWD-Compass nam de prijsonderhandelingen op zich en zorgde ervoor dat zowel productie als transport volledig gearrangeerd kon worden. Bovendien bood de connectie van EWD-Compass China en EWD-Compass Vietnam onze klant de kans om de korte lijnen met testbureaus zoals TUV Rheinland, SGS, Bureau Veritas te gebruiken voor lokale (eerste) testen. Op die manier wisten we zeker dat het product, nog voordat het Nederland naar werd verscheept, helemaal 100% in orde was.

Op zoek naar mogelijkheden
Het is een mooi voorbeeld van hoe we bij EWD-Compass altijd voor u zoeken naar mogelijkheden om contact te leggen met relevante partijen, als het even kan in het land van oorsprong. Op die manier kunnen we namelijk vaker wel dan niet combinaties van productie en assemblage realiseren. Zo steunen we onze lokale partners én vooral ook fijn: zo besparen we u als klant uiteindelijk zowel tijd als geld. En die besparing is altijd mooi meegenomen!

"Niet alleen de productie, maar ook het meedenken in toepassingen is voor ons extra waardevol"

Stel uw vraag